Ako dnes vyzerajú moderné ploty? Poradíme vám s výberom tých najmodernejších na trhu.

Ako dnes vyzerajú moderné ploty? Poradíme vám s výberom tých najmodernejších na trhu.

Plot slúži ako prvá bariéra medzi vašim domom a vonkajším svetom, preto je dôležité zvoliť ten správny, ktorý bude nielen funkčný, ale aj estetický. V tomto blogu sa pozrieme na niektoré z moderných plotov pre váš pozemok.

V roku 2023 sú najmodernejšie ploty tie, ktoré kombinujú estetiku, funkčnosť a trvanlivosť. Výber najvhodnejšieho plotu závisí na mnohých faktoroch, ako sú rozpočet, požadovaná úroveň súkromia, vzhľad a podmienky terénu.

Dôležité je zvážiť všetky možnosti a vybrať moderný plot, ktorý spĺňa vaše potreby a vyhovuje vám najviac. Môžete využiť populárne plotové pletivo, gabiónový plot, či hliníkové oplotenie. O ich výhodách sa dočítate v našom blogu.

Plotové pletivo

Pletivo na plot je jedným z najpopulárnejších materiálov na oplotenie pozemku. Medzi jeho výhody nepochybne patrí nízka cena, jednoduchá inštalácia, vysoká odolnosť a možnosť kombinovať ho s inými materiálmi.

Plotové pletivo má jednoduchý a moderný dizajn, ktorý sa dokonale hodí k mnohým architektonickým štýlom. Je k dispozícii v rôznych farbách a vzoroch, takže sa dá prispôsobiť každej potrebe.

Plastové pletivo je cenovo dostupný materiál na oplotenie pozemku, ktorý poskytuje vysokú kvalitu a dlhú životnosť. Je jednoduché na inštaláciu a nevyžaduje žiadne špeciálne nástroje alebo zručnosti. To znamená, že jeho inštaláciu zvládne naozaj každý. Má vysokú odolnosť proti poveternostným vplyvom a poškodeniu.

Pletivo na plot sa jednoducho kombinuje s ďalšími materiálmi ako sú drevo, betón alebo kov. Celkovo platí, že plotové pletivo je ideálnym materiálom na oplotenie pozemku pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé a cenovo dostupné riešenie. Jeho výhody sú mnohé a spolu tvoria dokonalý kombinovaný efekt pre ochranu, estetiku a spoľahlivosť.

Gabiónový plot

Gabiónový plot je moderná a atraktívna alternatíva k tradičným plotom. Skladá sa z špeciálnych stĺpikov na ktoré sa z oboch strán stĺpika pripevnia plotové panely a priestor medzi nimi sa vyplní kameňmi. Ponúka vynikajúcu ochranu pred vetrom, hlukom a pohľadmi z okolitých pozemkov, zároveň vytvára elegantný dizajn okolo vášho domu.

Tento variant moderného plotu je ideálny pre mnoho rôznych typov pozemkov. Jeho voľbu môžete zvážiť na pozemkoch s nerovným terénom. Gabiónové ploty sú veľmi flexibilné a môžu sa prispôsobiť nerovným plochám. To znamená, že sú ideálne pre pozemky, ktoré majú rôzne výškové rozdiely.

Gabiónové ploty sú krásnym a moderným doplnkom vášho pozemku. Môžu byť použité ako samostatné prvky alebo ako doplnok k iným typom oplotenia. Sú vyrobené z kovových košov a kameňov, čo ich robí veľmi trvácne a odolné. Sú ideálne pre použitie na miestach, kde by iné typy plotov mohli byť náchylné na poškodenie alebo opotrebenie.

V každom prípade by ste pred rozhodnutím o použití gabiónového plotu mali zvážiť vaše osobné potreby a podmienky pozemku, ako aj váš rozpočet a možnosti údržby.

Hliníkové oplotenie

Medzi v súčasnosti moderné ploty patrí aj hliníkové oplotenie. Môže sa líšiť vzhľadom a dizajnom podľa výrobcu a použitej technológie. Všeobecne je možné opísať ho ako moderné, elegantné a minimalistické.

Oplotenie je vyrobené z hliníkových profilov, ktoré sú vysoko odolné proti korózii a vonkajším vplyvom počasia. Hliník poskytuje výborný kompromis medzi pevnosťou a hmotnosťou, čo znamená, že je relatívne ľahký, ale zároveň dostatočne odolný na to, aby poskytol spoľahlivú ochranu.

Hliníkové oplotenie môže byť v rôznych farbách s rôznymi prvkami, ako sú stĺpiky, brána, či zábradlie. Je kombinovateľné s inými materiálmi, ako napríklad s drevenými doskami alebo sklom, aby sa dosiahol ešte unikátnejší vzhľad.

Medzi hlavné výhody hliníkového oplotenia patrí jeho odolnosť voči poveternostným podmienkam. Hliník je odolný voči korózii, čo robí hliníkové oplotenie ideálnym pre vonkajšie použitie. Má dlhú životnosť, pretože hliník nekoroduje, čo znamená, že ho nemusíte často meniť. Nevyžaduje pravidelnú starostlivosť, ako napríklad farbenie alebo lakovanie. Ušetríte na nákladoch na údržbu. Hliníkové oplotenie je oveľa ľahšie ako oceľové oplotenie. Jednoduchšie ho inštalovať a manipulovať s ním.

Celkovo možno povedať, že hliníkové oplotenie je modernou a esteticky príjemnou voľbou pre skrášlenie a bezpečnosť vášho domova.

Oplotenie pozemku je dôležitou súčasťou zabezpečenia vášho majetku a ochrany vášho súkromia. Okrem toho môže byť aj estetickým prvkom, ktorý dokáže pozdvihnúť vzhľad vášho domu a záhrady. Pri výbere moderného plotu je potrebné zvážiť mnoho faktorov, vrátane bezpečnosti, súkromia, vzhľadu, ceny a aj údržby. Kontaktujte nás a naši odborníci vám radi s výberom vhodného moderného plotu pomôžu.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk