Najpoužívanejšie záhradné pletivá a ploty v roku 2023

Najpoužívanejšie záhradné pletivá a ploty v roku 2023

Pri navrhovaní plotu sa stále kladie väčší dôraz na súkromie, dizajn a bezpečnosť, preto je kvalitné oplotenie dôležitou súčasťou každého pozemku. Záhradné pletivá a ploty prichádzajú v rôznych farbách, štýloch a veľkostiach, čím skvelo zapadnú do akéhokoľvek prostredia a vytvoria v ňom pocit bezpečia. V tomto blogu sa dozvieme, aké sú najaktuálnejšie trendy v sektore oplotenia pozemkov spomedzi zákazníkov a aké sú ich výhody voči ostatným.

Kovové pletivá a ploty

Kovové záhradné ploty sú najpopulárnejšie už dlhé roky, no s prichádzajúcou modernizáciou je tento trend čoraz náročnejšie udržať a zákazníci si vyžadujú premyslený dizajn, ktorý privedie ich pozemok do 21. storočia. Moderné prvky v dizajne sú neodmysliteľným faktorom pri výbere oplotenia a výrobcovia plotov tak stále musia inovovať svoje metódy a posúvať sa vpred.

Pridanou hodnotou pre kovové oplotenie je jeho vytrvalosť pred rôznymi situáciami, pridávajú pozemku estetický prvok a pri správnej inštalácií je pletivo na plot skvelo tvarovateľné.

Živé ploty ako prírodná bariéra

Prírodné ploty sú čoraz obľúbenejšie hlavne spomedzi záhradkárov a ľudí, ktorí vlastnia rodinné domy. Vďaka prirodzenému vzhľadu sa skvelo hodia do každej záhrady a unikátnym spôsobom prepájajú prírodu a oplotenie.

Ako oplotenie záhrady sa v tomto prípade často využívajú rôzne rastliny a kríky, ktoré perfektne spĺňajú úlohu bežného plotu, teda ponúka bezpečnosť a súkromie. Jedinou nevýhodou je jeho údržba, ktorá je spomedzi ostatných typov oplotení najzložitejšia a živé ploty sa preto odporúčajú osobám, ktoré majú k nemu vzťah. Okrem rastlín sa živé oplotenie dá nainštalovať aj ako plot, na ktorom sú rôzne rastliny uchopené a teda nevyžaduje si komplikovanú údržbu, stále je to však viac ako bežné ploty.

Drevené ploty pre spojenie s prírodou

Dnes sa drevené a drevoplastové ploty ponúkajú takmer ku každému projektu novostavby. Vďaka pevnej a príjemnej konštrukcii sa úžasne hodia k moderným, ale aj k tradičným domom. Drevoplast je nielen vizuálne atraktívny, ale ponúka aj praktické využitie v podobe vysokého súkromia a minimálnej potreby o údržbu. Či už máte pozemok v industriálnom štýle, alebo v tradičnom drevenom štýle, tento typ oplotenia vám bude skvelo pasovať do každého pozemku.

Trvanlivé betónové ploty

Betónové ploty sa využívajú prevažne v industriálnych oblastiach alebo aj pri športových ihriskách, pri ktorých chceme maximálne súkromie a bezpečnosť. Aj napriek tomu môžete vidieť využitie betónu na takmer každom pozemku ako základ plotu. Postupom času sa stali panely populárnym riešením do väčšiny firemných a skladových priestorov, čomu prispievajú k jej ochrane.

Okrem pevnosti majú betónové ploty aj ďalšiu skvelú vlastnosť a tou je trvanlivosť. Všetky takéto oplotenia majú skvelú odolnosť pred rôznymi nárazmi, ale aj pred prírodnými katastrofami. Ich nízka údržba im takisto zvyšuje na popularite a stávajú sa tak súčasťou stále viac pozemkov.

Na záver, pri výbere záhradného oplotenia je dôležité zvážiť viacero faktorov, ako ich funkčnosť, dizajn a bezpečnosť. Pri výbere toho správneho je kľúčové sa zamyslieť čo si váš pozemok vyžaduje a aké sú vaše preferencie, či už sa jedná o estetický vzhľad alebo o vysokú mieru súkromia.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk