Okrasné ploty, do ktorých sa oplatí investovať

Okrasné ploty, do ktorých sa oplatí investovať

Pri navrhovaní a výbere oplotenia pre váš pozemok je potrebné zvážiť viacero faktorov, ktoré pri prehliadnutí môžu vašu skúsenosť s plotom veľmi negatívne ovplyvniť. Či už sa jedná o ochranu alebo ladenie s pozemkom, moderné okrasné ploty vám ponúknu oboje. V blogu sa dočítate, do ktorých okrasných plotov sa oplatí investovať a aké sú ich výhody a nevýhody.

Tradičné kovové ploty

Kovové ploty patria medzi najodolnejšie a najmoderné riešenia, ktoré poskytujú eleganciu a bezpečnosť. Tieto ploty sú vyrobené prevažne z kovových panelov dostupných v rôznych prevedeniach a vzoroch. Môžete si vybrať minimalistický, uhladený, industriálny, ale aj retro vzhľad, alebo sa rozhodnúť pre vzory s umeleckými výrezmi, ktoré dodajú pozemku jedinečnosť. Ploty z kovových panelov sú odolné voči poveternostným vplyvom a ich údržba je jednoduchá.

Kovové panelové ploty majú veľa výhod, patrí medzi ne vysoká pevnosť a hlavne dlhá životnosť. Sú ideálne do moderných domácností, pretože ich čistý a jednoduchý vzhľad dopĺňa modernú architektúru. Ak hľadáte oplotenie záhrady, ktoré je bezpečné a zároveň aj vizuálne atraktívne, tradičné kovové ploty sú skvelou voľbou pre všetkých.

Prírodné drevené oplotenie

Drevené ploty vždy prinesú do exteriéru príjemnú atmosféru. Pre moderný vzhľad sa odporúča zvoliť svetlejšie drevo, vďaka ktorému oplotenie skvelo vynikne na pozemku. Minimalistické drevené ploty s hladkým povrchom sú taktiež veľmi obľúbené. Pri investovaní do oplotenia zvolte odolné drevo, ktoré odoláva zlým poveternostným podmienkam a zachová si svoje čaro po dlhú dobu.

Drevené ploty dodajú vášmu pozemku prirodzený a teplý nádych. Tento typ plotu je ideálny pre tých, ktorí uprednostňujú prírodné materiály a majú vzťah k prírode. Drevené ploty nie sú obtiažne na výrobu, materiály a ani starostlivosť, preto si ho zamilovalo veľa rodín a hlavne nadšencov prírody.

Luxusné sklenené ploty

Sklenené ploty ponúkajú unikátne riešenie, ktoré do vášho pozemku vnesú pocit priestrannosti a elegancie. Ploty sú vyrobené z bezpečnostného skla, ktoré je odolné proti nárazu a rozbitiu. Sklenené ploty poskytujú ničím nerušený výhľad do okolia, čo pri porovnaní napríklad gabiónové ploty neponúkajú. Sú ideálne do moderných a lukratívnych oblastí, v ktorých nie je problém investovať do luxusu.

Sklenené ploty sú obdivované pre svoju transparentnosť, opticky zväčšujú priestor a príjemne prepájú exteriér s interiérom. Tento typ plotu je ideálny pre pozemky s krásnym výhľadom, ktorý nechcete zakrývať. Sklenené ploty je možné kombinovať aj s kovovými alebo drevenými prvkami pre ešte pôsobivejší efekt.

Živé steny a ploty

Živé oplotenie je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú alternatívu od bežných plotov a myslia na našu planétu. Sú vyrobené zo živých rastlín a ponúkajú ideálne ekologické riešenie. Výberom rôznych rastlín je možné vytvoriť živú bariéru, ktorá obklopuje pozemok, poväčšine sa však jedná o vysadené kríky, o ktoré sa treba pravidelne starať. Okrem prepojenia pozemku s prírodou poskytujú živé ploty aj ďalšie výhody, ako je napríklad vysoká miera súkromia a skvelá prenikavosť vody.

Pridajte do svojho pozemku moderný a novodobý plot, ktorého dizajn vytvára jedinečný zážitok. Užite si výhody súkromia a bezpečnosti, no zároveň zapôsobte na svojich hostí. Vyberte si dizajn, ktorý vyhovuje vašim potrebám a zároveň všetkým vašim preferenciám.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk