Plotové dielce 2D: Bezpečnosť vášho objektu

Plotové dielce 2D: Bezpečnosť vášho objektu

Rozhodnúť sa pre správne oplotenie domu alebo pozemku je často veľmi náročné. Musíte zohľadniť viac faktorov, ktoré môžu váš výber ovplyvniť. Je mnoho druhov, ktoré si môžete vybrať, či už ide o pletivové oplotenia, múry, drevené alebo rôzne iné. Každý druh má svoje výhody a rozdielne charakteristiky, ktoré vám môžu pomôcť pri rozhodovaní. Môže to byť dizajn oplotenia, poskytujúca bezpečnosť, priehľadnosť a teda aj poskytujúce súkromie alebo údržba. Samozrejme v konečnom dôsledku sú asi najpodstatnejším faktorom, ktorý môže ovplyvniť výber oplotenia, financie. Podľa dostupných finančných prostriedkov sa viete pohnúť ďalej a začať si vyberať oplotenie, ktoré je v danej finančnej kategórii.

Výhody jednotlivých druhov oplotení sú rôzne. My sa zameriame na pletivové oplotenie, ktoré patrí medzi najobľúbenejšie oplotenia vôbec. Poskytuje veľa výhod a zároveň je cenovo dostupnejšie ako tehlové alebo murované oplotenia alebo estetický gabiónový plot. V tomto článku sa budeme venovať iba jednému typu pletivového oplotenia, konkrétne zváraným panelom – plotovým dielcom.

Ak ste sa už rozhodli pre pletivové oplotenie, ale ešte neviete, ktorý typ je ten správny, pomôže vám, ak sa zamyslíte a zvážite výhody spojené s inštaláciou pletivového oplotenia. Práve náročnosť inštalácie oplotenia vám môže pomôcť pri konečnom rozhodnutí. Plotové dielce majú oveľa viac výhod ako iné pletivové oplotenia, ako sú zvárané alebo poplastované pletivo. V prvom rade je to hlavne jeho inštalácia. Tá je jednoduchá a rýchla. Stačia vám správne umiestnené a ukotvené stĺpiky a následne je inštalácia samotných panelov veľmi jednoduchá.

Ďalšou výhodou zváraných panelov je bezpečnosť, ktorú poskytnú vášmu objektu. Dĺžka a výška jednotlivých dielcov je voliteľná, takže máte možnosť vybrať si presne ten rozmer, ktorý vám bude vyhovovať. Maximálna výška je okolo dvoch metrov, čo dokáže poskytnúť slušnú bezpečnosť. Okrem toho zváranou štruktúrou dielcov poskytuje aj dostatočnú pevnosť, ktorá sa dá zvyšovať väčším počtom menších dielcov, ktoré sú častejšie použité.

Ďalším bezpečnostným prvkom a veľkou výhodou oproti klasickým pletivám je väčší počet drôtov a ich rôzna hrúbka. Hrúbka drôtov je od 4 do 8 milimetrov a vybrané zvárané panely majú jeden vertikálny drôt a dva horizontálne, čím sa podporuje sila a pevnosť oplotenia.

Tento typ oplotenia je taký silný, že sa často používa v zoologických záhradách pre slony a iné silné a veľké zvieratá. Z estetického hľadiska je vhodné aj ako oplotenie záhrady alebo domu. 

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk