Tradičné 4 - hranné pletivá na univerzálne použitie

Tradičné 4 - hranné pletivá na univerzálne použitie

Jediné pletivo, ktoré sa dokáže prispôsobiť terénnym nerovnostiam je 4-hranné pletivo. Jedná sa o tradičné klasické pletivo, ktoré je aj ekonomicky najvýhodnejšie.Sme priamo výrobcovia tohoto štvorhranného pletiva na plot a preto je pre nás základom kvalita našich výrobkov. Priemer drôtu a veľkosť oka je priamo úmerná životnosti a pevnosti pletiva. Preto odporúčame typ pletiva s čo najväčším priemerom drôtu a s okom max. 53 mm. Pevnosť pletiva je nepriamo úmerná veľkosťi oka. ( Čím menšie oko, tým je pevnosť vyššia.)

Dva druhy 4 hranných pletív: Pozinkované vs. Poplastované pletivo

Prvým druhom je pozinkované pletivo na plot KLASIK ZN) , ktoré má hrúbku drôtu 2 mm.Je skvelým oplotením pre stavby, farmy, rôzne druhy pozemkov či domu.Je mocné a rozpletania schopné.

Druhým typom je poplastované drôtené pletivo KLASIK PVC, ktoré je o niečo kvalitnejšie ako pozinkované pletivo. Poplastované pletivo taktiež predlžuje životnosť o minimálne 20 rokov oproti pozinkovaným pletivám.

Čo znamenajú dva rozmery priemeru pletiva pri poplastovaných pletivách?

Jedná sa o hrúbku drôtu. Pri poplastovaných pletivách sa udávajú dva priemery – napríklad kombinácia 1,65/2,5mm, kde 1,65mm je hrúbka drôtu a 2,5mm je hrúbka po poplastovaní.

Ktorý rozmer je pri výbere pletiva dôležitejší?

1,65mm.

Tento nám určuje pevnosť oplotenia. Čím je hrubšie, tým je pevnejšie.

Treba si dávať pozor, ak sa niekde uvádza iba údaj druhý, pri hrúbke 2,5mm s PVC sa môže použiť aj drôt o hrúbke 1,4mm, čo je zase výrazne slabše pletivo.

Pokiaľ potrebujete pevnejší plot, odporúčame 4 hranné pletivá o hrúbke 1,8/2,8mm alebo 2,5/3,5mm a veľkosť oka 53 x 53mm. Pre tento typ oplotení sa odporúčajú stĺpiky na plot kruhového prierezu s priemerom 48 mm. Odporúčaná osová vzdialenosť stĺpikov je 2,5 až 3 m ( čím je vzdialenosť stĺpikov menšia, tým je oplotenie pevnejšie ).

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk