Uzlové pletivo kraľuje diaľniciam

Uzlové pletivo kraľuje diaľniciam

Rôzne objekty si vyžadujú rôzne typy zabezpečenia. Medzi základné zabezpečenie patrí oplotenie. To ohraničuje váš pozemok a drží vás v bezpečí. Či už sa jedná o oplotenie domu, na ktoré dbá asi každý alebo iných pozemkov, ktoré chceme ohraničiť a zabezpečiť. Medzi ne patria rozhodne aj výrobné haly a priestory, farmy, dokonca aj diaľnice a cesty.

Práve pri zabezpečení takých pozemkov, ako sú farmy alebo diaľnice sa používa špeciálne uzlové pletivo. To má oproti klasickým pletivám niekoľko výhod a je určené na to, aby dokázalo udržať veľkú silu a tlak. Preto je vhodné na farmy, kde ním možno ohraničiť priestor pre veľké a silné zvieratá.

Rovnako tomu je aj pri cestách a diaľniciach. Práve tam sa často stáva, že zrazíte zviera. To môže spôsobiť nepríjemné problémy, ktoré nepotešia nikoho. Ak je to len malá zver, ako je zajac alebo líška, je to ešte v poriadku. Ak však zrazíte srnku, diviaka alebo dokonca jeleňa, škody môžu byť obrovské a môže to mať aj fatálne následky. Z tohto dôvodu sa okolo ciest, hlavne diaľnic, kde sa jazdí vysokou rýchlosťou, montujú silnejšie oplotenia. Konkrétne teda uzlové pletivo, ktoré bez problémov udrží aj spomínanú zver a zabezpečí priestor v okolí diaľnice.

Medzi najväčšie výhody tohto oplotenia patrí hlavne jeho sila a pevnosť. Je niekoľko násobne silnejšie ako klasické pletivá. Aj jeho životnosť je približne trikrát dlhšia ako pri klasickom pletive. Vďaka svojej štruktúre je schopné absorbovať silu nárazu a udržať jeho napätie bez ohľadu na klimatické zmeny, ktoré dokážu mať vplyv na materiál klasických oplotení.

Pri ohraničení veľkých pozemkov platí pravidlo, že čím ľahšie sa oplotenie inštaluje, tým lepšie. A práve uzlové pletivo si vyžaduje ľahšiu inštaláciu ako klasické pletivo, nakoľko vďaka svojej pevnosti a sile je potrebné menšie množstvo oporných stĺpikov. V neposlednom rade si toto oplotenie vyžaduje malú údržbu, čo je pri veľkých pozemkoch obrovskou výhodou.

Toto oplotenie je šetrné aj voči zvieratám. Je navrhnuté tak, aby zvieratá do neho nedokázali pichnúť hlavu a teda sa nemôže stať, že sa zviera na plote zraní. Rovnako je šetrné voči jeho koži, takže je to ideálne oplotenie na vašu farmu alebo okolo ciest, kde je voľný pohyb zvery a kde je potrebné udržať zver na správnej strane oplotenia. 

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk